• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3
  • slide 4
  • Slide 5

Halvdagarsresor

För dessa resor gäller i allmänhet avresa klockan 11 och hemkomst ca klockan 17. Lunch och eftermiddagskaffe ingår, se beskrivning av respektive resa!
SJ Banmuseum / F 10:s Flygmuseum i Ängelholm
Bland slott och koja
Känner du Kalle på spången?
När Söderåsen är som vackrast
Söderåsen, Skånes Grand Canyon
Vi möter våren / hösten på Hallandsåsen.

 

 


SJ Banmuseum / F 10:s Flygmuseum i Ängelholm

flygmuseumAvresa i modern turistbuss från hemorten kl: 11.00.
Vi börjar med att åka upp på Söderåsen för ett besök i Stenestads kyrka och ett besök i Mormorsboden. Dagens lunch serveras i byns bibliotek.
Vi tar oss direkt till det mycket fina och intressanta SJ Banmuseum eller Flygmuseét som ligger i Ängelholm. Här kommer vi att bli guidade runt i muséet.


Eftermiddagskaffet dricker vi på fina Albertsgården i Utvälinge. Kaffe med hembakat därtill.
Hemresa till Helsingborg omkring kl:17.00.
I resan ingår bussresa i modern turistbuss, lunch med dryck och kaffe, entré med guidning på antingen Banmuséet eller Flygmuséet, eftermiddagskaffe på Albertsgårdens café och moms.

Till start

 

trolleholm

Bland slott och koja

PÅ HURVA OCH ÖSTARPS GÄSTIS
Avresa från hemorten kl: 11.00 i modern turistbuss. Via vackra vägar förbi slotten Knutstorp, Trolleholm och Trollenäs kommer vi till Eslöv och Skarhults slott på vår väg till Hurva gästis, där dagen lunch kommer att serveras.
På småvägar kommer vi att ta oss över Löberöd, Övedskloster, Sjöbo, Sövdeborg och Snogeholm  till Kulturens Östarp där vi dricker gott eftermiddagskaffe med hembakat därtill.

Efter kaffet tar vi plats i bussen och via Dalby och Lund tar vi oss tillbaka till Helsingborg. Beräknad hemkomst kl. 17.30.

Priset inkluderar bussresa i modern turistbuss, lunch, innehållande kötträtt, med bröd och smör, sallad och dryck, kaffe på maten, eftermiddagskaffe med gott bröd därtill.

Till start

 

 

kallepaspangenKänner du Kalle på spången?

Avresa från färjestationen kl: 11.00 i modern turistbuss.
Vi tar oss på småvägar förbi Kågeröd, Knutstorps slott, Konga, Röstånga och Nackarpsdalen och kommer så till Kalle på Spången. Där kommer vi att äta en alldeles underbar laxkotlett med tillbehör, dryck och kaffe på maten inklusive kaka ingår.

Efter maten tar vi plats i bussen för att ta oss till Trästället i Skyrup som ligger innan Hässleholm. Här kan vi titta på ljus i alla dess former och färger, trä, metall och en massa presentartiklar m.m.  

Nu är det tid för eftermiddagskaffe och det tar vi i Vittsjö. Här serveras gott kaffe med gott bröd därtill. Efter kaffet tar vi plats i bussen för att ta oss tillbaka till Helsingborg cirka kl. 17.30

I priset ingår bussresa i modern turistbuss, lunch enligt ovan, eftermiddagskaffe med bröd och moms.

Till start

 

 

 

 

När Söderåsen är som vackrast

Avresa från hemorten kl. 11.00. Vi tar oss på småvägar till Backagården som ligger vid Stenskogen i Höör. Här kommer vi att äta dagens lunch inkl bröd och smör, sallad, dryck och kaffe på maten.
Så tar vi plats i bussen igen för att på småvägar njuta av den vackra naturen, vi stannar till hos Fricks spettkaksbageri i Billinge.
Här kommer vi att se på tillverkningen av Fricks mycket goda och kända spettekaka, givetvis får vi provsmaka och tillfälle för inhandling av denna vara.
Vi fortsätter på småvägar till Söderåsen och till Lotta på Åsen där vi intar eftermiddagskaffe med våffla.

Beräknad hemkomst till Helsingborg kl. 18.00.
Resa i modern turistbuss, lunch, kaffe med våffla och moms

I resan ingår bussresa i modern turistbuss, lunch, eftermiddagskaffe med våffla och moms.

Till start

 

 

Söderåsen, Skånes Grand Canyon

Avresa från gamla färjestationen kl. 10.00 till Söderåsen och Kopparhatten.
Vi ser Skånes ”Grand Canyon” och tar oss sen ner till Skäralid där vi vandrar på en mycket vacker och iordninggjord gångstig. Går även att köra med rullstol.
Dagens lunch äter vi på Skäralid gästgiveri.
Efter lunchen tar vi oss på småvägar förbi Gellabjär, den gamla vulkanen, förbi Eneskogen och kommer så till Fricks spettekaksbageri i Billinge.
I Billinge ligger Trumpetarbostället där Gunnar och Lotta bor. Under det att gott kaffe serveras och vi njuter av Lottas hembakade bröd berättar Gunnar om gårdens historia och om den svenska gula ankan samt om hur det är att vara bonde idag. Ett mycket uppskattat och trevligt besök.

Beräknad hemkomst till Helsingborg kl. 18.00.

I resan ingår bussresa i modern turistbuss, lunch, eftermiddagskaffe med våffla och moms.

Till start

 

 

Vi möter våren / hösten på Hallandsåsen.

Avresa från hemorten kl. 10.30 i modern turistbuss.
Vi kör mot Munka Ljungby, mellan Västersjön och Rössjön upp på åsen på små slingriga vägar för att vi skall komma nära den vackra naturen.
Besök i slöjdladan i Nordanå som innehåller i stort sätt allt. Den ligger utmed väg 24 mellan Våxtorp och Örkelljunga.
Lunch hos Gästgivaren i Hishult.
Efter besöket fortsätter vi på de vackra småvägarna här i södra Halland. Vi stannar till vid Ysby gamla lantaffär vilket brukar vara ett uppskattat besök.
Vi fortsätter mot Laholm, som vi kör igenom och vidare mot Östra Karup och mot Båstad. Via Sinnarpsdalen kommer vi upp på höjderna med vacker utsikt mot Skälderviken och Kullahalvön.

På fina Killeröds Utsikts café dricker vi gott kaffe med Killeröds speciella bakelse.
Efter besöket åker vi åter hemåt via Ängelholm.

Beräknad hemkomst kl. 17.30.

I resan ingår bussresa i modern turistbuss, lunch med dryck och kaffe, eftermiddagskaffe på Killerödsutsikts café och moms.

Till start

JP-resor AB | Sofiebergsv. 91B | S-25661 Helsingborg, Sverige | Tfn: +46 42 242402 | Mobil: 0708 434282 | Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Bankgiro 5093-5469